Foto siling digantung tinggi – 314167.info

Foto siling digantung tinggi

Foto siling regangan yang melambung tinggi. Penyelesaian asal untuk reka bentuk moden

Siling regangan terapung - kebaharuan yang muncul baru-baru ini, tetapi dengan serta-merta menarik perhatian pencinta reka bentuk asal. Disebabkan reka bentuknya yang luar biasa, sistem ini mewujudkan perasaan digantung di udara siling, memberikan keasliannya keaslian dan keunikannya. Setelah melihat gambar-gambar Internet siling regangan yang melonjak, anda akan melihat bahawa kecantikan sememangnya bernilai usaha dan kos. Lagipun, dengan bantuan mereka, anda boleh membuat di rumah anda sebuah pedalaman yang mengagumkan dalam gaya berteknologi tinggi.

Jalur LED sepanjang pinggir siling regangan secara visual menjadikannya tergantung di udara

Yang melonjak adalah berbeza daripada siling siling spesies ini. Foto siling regangan yang melambung tinggi

Untuk memahami mengapa langit-langit yang melambung menimbulkan kesan yang unik, anda perlu memahami struktur dan reka bentuk mereka. Apakah siling terapung yang berbeza daripada siling regangan biasa? Pertama, kanvas, yang digunakan untuk siling terapung, berbeza dengan yang biasa digunakan sebelumnya. Kedua, skema lampiran yang sama sekali berbeza. Untuk siling untuk "terapung", mesti ada jurang di antaranya dan dinding, di mana pencahayaan kemudian dipasang. Apa sebenarnya sistem pencahayaan ini, hanya bergantung kepada keinginan anda: ia boleh menjadi lampu neon atau jalur LED yang berwarna-warni, tetapi terima kasih kepada cahaya bahawa siling secara visual memisahkan dari dinding. Semua teknik ini membolehkan anda mendapat kesan "melayang" siling.

Siling regangan sempurna untuk para peniaga reka bentuk asal

Kelebihan siling terapung dengan pencahayaan

Selain kesan siling terapung, siling regangan memberikan pemiliknya lebih banyak kelebihan:

 • secara visual memperluaskan bilik, menjadikan bilik yang paling sederhana dalam ukuran bilik;
 • memberi ruang memperkemas ruang. Terima kasih kepada susunan pencahayaan di antara dinding dan struktur, sudut yang tajam diuncup, meningkatkan kesan siling terapung;

Penggunaan siling yang melambung akan membantu merealisasikan idea-idea reka bentuk

 • keupayaan untuk digunakan dalam reka bentuk siling atau dalam pelbagai warna penyelesaian cahaya, mewujudkan dalaman yang cerah dan luar biasa dan rasa perayaan di dalam bilik (pelbagai gambar siling melonjak sempurna menunjukkan kepelbagaian pilihan untuk hiasan jenis ini);
 • siling boleh dicat dengan percetakan foto. Imej yang berwarna-warni dan terang akan membuktikan perasaan yang luar biasa di dalam bilik itu. Lukisan yang paling popular untuk siling yang melambung adalah langit berbintang, tetapi pilihan lain mungkin: pelbagai ilustrasi yang ditawarkan hampir tidak terhad;

Terima kasih kepada penggunaan siling terapung terapung, anda boleh meningkatkan secara visual kawasan bilik kecil

 • siling terapung tidak perlu bersifat segi empat tepat dan boleh mempunyai apa-apa reka bentuk yang kompleks, curvilinear, merangkumi idea yang paling berani. Banyak gambar siling regangan yang melonjak menggambarkan berapa banyak idea yang luar biasa menjadi mungkin;
 • Terima kasih kepada penggunaan LED sebagai pencahayaan, anda boleh menjimatkan kos tenaga dengan ketara;

Di atas meja makan, siling terapung terapung

 • Siling regangan dipasang dengan cepat dan mudah;
 • kos jenis siling ini sangat menyenangkan. Siling regangan terapung adalah salah satu pilihan yang paling berpatutan di antara siling seperti ini.

Siling kain regangan. Kebaikan dan keburukan, gambar reka bentuk siap. Jenis kain siling, terutamanya menjaga mereka. Pemasangan siling regangan dengan tangan mereka sendiri.

Bagaimana siling terapung disusun: contoh-foto

Untuk mencapai kesan terapung yang diperlukan, profil khas untuk siling terapung yang diperbuat daripada aluminium digunakan dalam pemasangan. Ia adalah terima kasih kepada beliau di sekitar perimeter di seluruh bilik yang membuat halo. Selalunya lebarnya adalah dari 10 hingga 20 mm. Dalam ceruk yang dihasilkan pada sudut tertentu, sumber pencahayaan dibina, yang memberikan cahaya yang bertaburan, melembutkan ruang. Masukkan lutut khusus dipasang pada profil logam, yang menghantar 90% cahaya, sambil menyembunyikan komponen yang diterangi dari mata. Ciri ini adalah disebabkan lapisan lutut khas (tentang apa penyisipan ini dan bagaimana ia dipasang, anda boleh menonton video di Internet). Siling terapung terapung, terima kasih kepada reka bentuk yang berjaya ini, memudahkan penggantian dan pembongkaran jalur LED yang diperlukan.

Siling terapung di dalam bilik tidur akan membantu mewujudkan suasana yang diperlukan untuk berehat dan tidur yang sihat

Nasihat berguna! Selalunya untuk sistem yang kompleks, kawalan lampu tambahan digunakan, iaitu kawalan jauh. Ia membolehkan anda dengan selesa menghidupkan dan mematikan lampu dan juga menukar warna lampu latar, jika ia disediakan. Tetapi adalah penting untuk diingati bahawa untuk penggunaan alat kawalan jauh, adalah perlu untuk memasang sensor penerimaan isyarat supaya ia berada dalam jejari tindakan.

Bagaimana untuk membuat siling terapung dengan lampu latar

Untuk memulakan, pertimbangkan hakikat bahawa, bergantung kepada kerumitan reka bentuk, siling-siling yang melambung tinggi melambung adalah tiga jenis:

 • Tahap tunggal - dipasang dalam pesawat yang sama. Versi paling mudah dari siling terapung, yang tidak memerlukan kemahiran khusus untuk penciptaannya;

Bercahaya pada perimeter halo mencetuskan perasaan terapung di udara, tanpa berat badan

 • dua peringkat - terdiri daripada dua pesawat, terletak pada tahap ketinggian yang berbeza. Asas siling ini adalah struktur yang diperbuat daripada eternit. Tahap kedua dibuat dari bahan yang sama dan dilampirkan pada yang pertama, mewujudkan struktur tiga dimensi. Siling terapung dua tingkat sesuai untuk bahagian dalam bilik kecil kerana kesederhanaan dan keasliannya pada masa yang sama;
 • pelbagai peringkat - skim reka bentuk mereka adalah sama seperti dalam dua kes sebelumnya, hanya tahap yang dicipta yang lebih besar. Untuk pemasangan siling ini, pengikat khas digunakan. Bagaimana untuk membuat siling yang melambung dengan pelbagai tahap yang anda dapat lihat dalam arahan langkah demi langkah yang dipaparkan di laman web khusus.

Menggunakan lampu LED akan membantu menjimatkan kos tenaga

Nasihat berguna! Pembinaan siling terapung sentiasa dipasang di sekitar perimeter bilik. Terima kasih kepada siling ini boleh "melambung". Pastikan anda mempertimbangkan fakta ini apabila merancang reka bentuk sedemikian.

Terima kasih kepada pembangunan maju pemasangan siling terapung, ia menjadi mungkin untuk mendirikan struktur pelbagai bentuk dan kerumitan apa-apa. Hari ini, membuat siling terapung dari kadbod gipsum dengan tangan anda sendiri tidak menjadi masalah. Untuk melakukan ini, terdapat banyak video latihan di Internet. Siling terapung menjadi lebih popular, mencari tindak balas di hati para pencinta hi-tech.

Untuk reka bentuk siling terapung, pelbagai lampu, kuasa, bentuk dan warna boleh digunakan

Sebelum memasang siling terapung terapung, kerja persediaan berikut harus dijalankan:

 • berhati-hati mengukur semua jarak yang diperlukan;
 • mewujudkan projek rangka kerja masa depan;
 • Untuk membeli semua bahan yang diperlukan untuk pemasangan, mengikut projek dan ukuran yang sepadan.

Di Internet, anda boleh menemui petua tentang cara memilih semua komponen dengan betul untuk memasang siling terapung. Video pelaksanaan langkah demi langkah kerja adalah panduan anda dalam pembinaan diri.

Skim pemasangan Baguette untuk mewujudkan siling terapung terapung

Nasihat berguna! Untuk membuat struktur siling terapung masa depan dari papan gypsum, anda perlu menggunakan jenis bahan nipis dan ringan yang boleh anda cari. Ini akan membantu menghilangkan struktur berat berlebihan.

Siling regangan terapung semakin popular

Selepas ini, anda boleh pergi terus ke pemasangan siling terapung:

 • pertama penanda dilakukan, yang kemudian akan membantu menjadikan permukaan siling sebagai rata yang mungkin. Penandaan dilakukan dengan mengambil kira jarak yang disyorkan antara siling dan dinding (10-15 mm);
 • Menurut lubang penanda yang ditandakan lubang dengan perforator;
 • selanjutnya terdapat pemasangan baguette aluminium untuk siling-siling yang mendatar di mana asas sistem peti kemudian dipasang. Peti ini dilampirkan kepada struktur dengan cara penggantungan khas, yang membolehkannya tetap pada beratnya. Mengenai proses pembuatan rekabentuk ini boleh dianggap lengkap.

Memasang ketegangan yang melambung tinggi di pangsapuri

Peringkat seterusnya ialah reka bentuk sorotan. Ia adalah perlu untuk menjalankan pendawaian elektrik dan mengatur pencahayaan sedemikian rupa supaya kesan yang diingini dibuat.

Nasihat berguna! Jika anda seorang pemula dalam kerja dengan juruelektrik, lebih baik mempercayakan proses itu kepada seorang profesional. Atau sekurang-kurangnya sebelum memulakan kerja, baca video latihan dan baca dengan teliti arahan kepada aksesori yang dibeli.

Pada peringkat terakhir kerja, bingkai tersebut ditutup dengan plasterboard, yang disisipkan dan disusun semula. Kemudian, bergantung pada keutamaan anda, permukaan yang sudah disediakan dicat atau kertas dinding terpaku di atasnya. Pada pemasangan siling terapung ini boleh dipertimbangkan selesai.

Profil untuk siling regangan melambung dengan mudah boleh diberikan bentuk apa pun

Prinsip reka bentuk siling terapung terapung

Bercakap mengenai reka bentuk warna siling terapung terapung siap sedia (gambar-gambar contoh yang paling berjaya yang anda dapat lihat di Internet), ia patut menonjolkan beberapa prinsip yang boleh dijadikan panduan:

 • jika ia adalah bilik yang agak luas, maka warna yang dipilih untuk reka bentuk siling terapung, tidak semestinya harus menjadi satu nada dengan bahagian pedalaman yang lain. Ia sangat dibenarkan untuk membuat siling yang berbeza, menjadikan aksen warna utama di atasnya;

Siling terapung terapung dengan pencahayaan, yang terdiri daripada dua tahap

 • tekstur siling boleh ada - permukaan berkilat tidak kelihatan lebih buruk daripada matte. Contohnya, matte edging sempurna sepadan dengan permukaan berkilat kain utama. Dan percetakan foto atau lukisan di siling adalah pilihan untuk para pecinta sebenar eksklusif;
 • Apabila memilih bahan penamat untuk reka bentuk siling, cuba hadkan kepada dua atau tiga warna. Terlalu banyak warna yang berbeza di siling sukar untuk bergabung dengan satu sama lain;
 • jika premis mempunyai saiz yang terhad, penyelesaian yang sangat baik mungkin menggunakan permukaan cermin siling. Penggunaan teknik ini secara visual akan mengembangkan ruang dan mewujudkan rasa siling tak terhingga.

Silingnya, seolah-olah digantung di udara, kelihatan asli dan tidak dijangka

Nasihat berguna! Dalam reka bentuk siling anda boleh menggunakan mana-mana warna praktikal mengikut budi bicara anda, kecuali warna hitam dan sangat gelap berwarna coklat, kelabu dan biru. Warna gelap akan "menghancurkan", mewujudkan rasa tidak selesa. Di samping itu, warna gelap mempunyai sifat cahaya menyerap secara intensif.

Kemunculan kaedah ini yang merangkumi idea reka bentuk yang paling berani dan asli dapat mengangkat aplikasi siling regangan ke tahap yang baru. Terima kasih kepada reka bentuk yang mudah tetapi sangat menarik, yang boleh dilakukan walaupun dengan tangan anda sendiri, siling terapung membolehkan anda untuk menutup kelemahan permukaan siling utama dan menggunakan pendekatan yang baru, bekerja dengan perasaan ruang di dalam bilik. Siling terapung terapung dengan pencahayaan - rahmat sebenar untuk para peniaga reka bentuk asal.

Pemasangan siling regangan dua tingkat untuk dewan: foto dan cadangan

Kebaikan dan keburukan siling regangan di bilik mandi: foto dan petua

Sorotan untuk siling regangan. Pilihan pemasangan foto

Siling dari eternit di dewan: foto, ciri reka bentuk, montaj dengan tangan sendiri

Siling siling untuk dewan. Foto reka bentuk siling regangan di dalam dewan

Siling kain regangan. Kebaikan dan keburukan, foto pembinaan siap

Foto siling yang digantung tinggi dan arahan pemasangan

Salah satu perkara baru dalam tahun keluar adalah siling regangan yang melambung tinggi, yang di Eropah sudah sangat popular. Ini penyelesaian inovatif membolehkan untuk membuat siling dalam perasaan rumah digantung di udara, ia kelihatan sangat asal dan tidak dijangka. Tayangan jenis siling ini tidak dapat dinyatakan dalam kata-kata. Jenis siling hiasan ini hebat untuk hiburan dan ruang tamu, dihiasi dengan gaya berteknologi tinggi. Installation manual digantung siling bertingkat dibaca di sini: http://etopotolok.com/vidy-potolkov/natyazhnye/xarakteristiki-i-montazh-mnogourovnevyx-natyazhnyx-potolkov.html.

Jadi siling regangan yang melonjak kelihatan seperti

Meningkatkan siling yang digantung - apa ini?

Untuk memahami apa jenis inovasi - terapung yang digantung, anda perlu memahami reka bentuknya. Kanvas siling melambung berbeza dari siling regangan yang diketahui, dan mempunyai skema pemasangan yang berbeza. Untuk mewujudkan kesan melayang di sekeliling perimeter antara dinding dan lembaran siling, harus ada jurang kecil di mana lampu latar akan dipasang. Ia boleh sama ada siang atau lampu berwarna. Terima kasih kepada peranti seperti sistem siling itu, sinar cahaya akan memisahkan siling dari dinding, hanya mencipta kesan yang melonjak dalam berat badan. Kelebihannya yang tidak dapat dinafikan, selain dari sensasi melambung tinggi, adalah:

 1. Rasa visual berada di dalam bilik yang diselaraskan, kesan ini dicipta oleh pelekat kecil dari sudut tepat dengan sinar cahaya.
 2. Ruang ini mengembang dengan jelas.
 3. Siling terapung boleh dibuat dalam pelbagai warna, ia juga terpakai untuk pencahayaan, yang boleh diberikan secara impulsif, memberikan rasa perayaan kepada orang-orang di dalamnya.
 4. Kanopi siling yang melonjak tidak perlu monophonic, percetakan foto boleh dilakukan. Sensasi yang luar biasa akan dibentangkan kepada anda oleh siling yang tergantung di udara dengan imej langit berbintang. Ramai pengikut gaya klasik atau keputusan reka bentuk yang lebih tenang mengubah pandangan mereka apabila mereka melihat kesan mewah siling yang melambung.
 5. Siling terapung boleh menjadi bentuk apa pun, menggunakan struktur curvilinear, yang akan membantu merealisasikan banyak idea yang paling asal.
 6. Menggunakan lampu belakang LED membolehkan anda menjimatkan kewangan pada pencahayaan.
 7. Pemasangan siling terapung agak mudah dan cepat.
 8. Berbanding dengan lain-lain jenis siling regangan, kos siling terapung agak berpatutan.

Jenis gambar siling regangan yang melambung tinggi

Dalam gambar itu, satu contoh siling yang melambung di dewan dengan menggunakan pencahayaan siang hari klasik

Untuk pemasangan siling yang melambung tinggi, profil aluminium terapung khas digunakan untuk membuat halo pada dinding di sekitar perimeter ruang kira-kira 10-20 mm lebar. Masalahnya adalah bahawa sumber cahaya dipasang pada profil pada sudut tertentu, sinaran cahaya adalah baik dan perlahan-lahan menghilang tanpa membuat bayang-bayang kasar. Penyisipkan separa telus disertakan dengan profil untuk siling terapung, ciri yang merupakan lapisan translucid khas yang menghantar cahaya sebanyak 90%. Satu lagi kelebihan profil aluminium adalah kemudahan pemasangan dan kemungkinan membongkar jalur LED. Siling foto terbentang di halaman ini.

Angka ini menunjukkan profil untuk melambungkan siling yang digantung dalam seksyen

Lantai siling-regang, yang direka oleh pereka terkenal Zaha Hadid, terletak di London di galeri "Serpheintan". Keseluruhan pembinaan siling parket terapung diperbuat daripada kain regangan yang dibuat menggunakan gentian kaca. Pembinaan yang mengagumkan membolehkan pelawat melihat langit berwarna-warni berkat bahan telus yang dimasukkan ke dalam beberapa elemen struktur. Dan dalam kegelapan, seluruh sistem pelopor melonjak diserlahkan oleh pelbagai warna, mewujudkan kesan sebuah khemah besar.

Foto siling-layar

Bagaimana untuk membuat siling terapung terapung?

Pembinaan siling regangan yang melambung adalah jenis yang berlainan:

  Baca tentang kelebihan siling regangan kain dan ciri pemasangannya.

 • Tahap tunggal, adalah yang paling mudah dan dipasang dalam satah yang sama;
 • dua peringkat dipasang pada bingkai yang diperbuat daripada eternit, dan bingkai lain dilampirkan kepadanya, mewujudkan tahap kedua;
 • pelbagai peringkat - dipasang pada skema yang sama seperti yang sebelumnya, hanya sedikit lampiran.
 • Juga bagi pembinaan gipsum eternit, ia perlu memilih jenis bahan nipis, supaya tidak menambah berat badan berlebihan kepada sistem.

  Teknologi pemasangan dan pemasangan siling-siling yang melambung tinggi adalah satu perkembangan yang maju, berkat yang menjadi mungkin untuk mendirikan struktur paling kompleks yang terdiri daripada sejumlah besar tahap.

  Pemasangan siling ketegangan terapung

  Sebelum memulakan kerja pemasangan, anda perlu:

  • membuat ukuran yang teliti,
  • reka bentuk bingkai
  • meneruskan dari semua data, untuk membeli bahan yang diperlukan.

  Kemudian, penanda dilakukan untuk membuat permukaan mendatar paling rata siling regangan:

  1. jarak antara permukaan siling utama dan struktur tegangan ialah 10 hingga 15 cm;
  2. lubang digerudi dengan perforator;
  3. Selanjutnya, profil ditubuhkan atas dasar sistem peti dibina;
  4. Kotak, pada gilirannya, dihasilkan menggunakan gantungan khas untuk membuat struktur terapung;
  5. selepas pembinaan bangkai harus meneruskan pendawaian, untuk mencipta lampu, tanpa itu akan ada kesan yang diinginkan melonjak;
  6. maka pada bingkai dipasang papan gypsum, yang selepas akhir penyaduran itu perlu digali dan dipakai,

  Siling terapung Vipsiling dalam gambar

  Harga untuk siling digantung

  Kos per 1 meter berjalan untuk siling terapung terapung dan garis melonjak bermula dari 1300 rubel. Harga ini juga termasuk profil khas untuk siling terapung dan jalur LED. Apa siling regangan berkilat, baca di halaman ini.

  Di mana untuk membeli siling digantung tinggi?

  Di mana untuk membeli di Moscow:

  1. Syarikat Potolok-plus, Moscow, Putilkovskoe lebuh raya, 109a, telefon: +7 (495) 641-61-83;
  2. Syarikat "Skye ketegangan Skye", Moscow, Volokolamskoe lebuh raya, 116, bangunan 4, telefon: +7 (495) 646-6-67;
  3. Syarikat "Ceiling House", Moscow, ul. Veshnyakovskaya, 12 G, tel: 8 (495) 375-03-15.

  Di mana untuk membeli di St Petersburg:

  1. LLC "Service Plus", St. PetersburgGrazhdansky Prospekt 119, telefon: +7 812 41-51-39;
  2. Siling ketegangan "Navado", St Petersburg, st. Dmitrovskaya, 3, bangunan 1, tel: 8 (981) 7777-147;
  3. RSK "Gostremont", St. Petersburg, ul. Uchitelskaya, 23, huruf A, SM "Atoll", Tel: 8 (812) 927-02-96.

  Lihat kelas tuan video pada memasang siling yang melambung:

  Penyelesaian inovatif ini di antara siling regangan telah memberi para pereka potensi yang besar untuk merealisasikan idea mereka dan mewujudkan zadumok baru. Siling terapung bukan sahaja mewujudkan pandangan yang sangat baik dari bahagian bawah, tetapi juga topeng semua penyelewengan siling utama, mewujudkan salutan yang berkualiti, di mana anda boleh menyembunyikan semua komunikasi pemasangan elektrik. Hari ini kebaharuan ini telah memenangi banyak simpati. Baca lebih lanjut mengenai cara memilih siling tegangan ketat dan apa kelebihannya.

  Komen

  Sangat asal dan nampak bagus. Saya gembira. Rasa ringan dan ruang semacam itu. Kami hanya akan membaiki untuk dilakukan. Saya akan memujuk suaminya untuk melonjakkan siling terapung. Bilik-bilik kami adalah kecil, sesuai untuk kami. Kawasan ini akan kelihatan lebih.

  Apa yang tidak boleh dicapai, siling terapung. Memang ada perasaan ringan. Hanya untuk karya sedemikian, kawasan yang besar diperlukan, dan bukan pangsapuri standard bangunan SOVDEPOV.

  Dear Inga, hanya di dalam bilik luas tidak ada keperluan besar untuk idea untuk mengembangkan ruang kecil, dan dengan perbelanjaan profil ini, dan kesan ini dicapai - ruangan anda akan kelihatan lebih besar! hanya lihat di laman art38.rf juga kita terlibat dalam pemasangan jenis siling regangan ini di bandar Irkutka

  Meningkatkan siling siling: ciri-ciri reka bentuk dan 80+ perlaksanaan ultramodern untuk rumah anda

  Siling terapung terapung akan memberikan keunikan kepada pedalaman anda

  Apabila mencipta pereka dalaman moden menggunakan idea inovatif yang paling bergaya, ketegangan siling terapung, foto yang dapat dilihat di bawah, merujuk khusus kepada inovasi sedemikian. Terima kasih kepada kefungsiannya, keindahan dan kepraktisan, kebaharuan yang cepat mendapat populariti.

  Siling regangan dengan lampu neon kelihatan sangat mengagumkan

  Bilik tidur yang indah dalam warna cahaya

  Siling terapung yang bergaya dengan kesan gelombang laut

  Apakah yang menyebabkan siling digantung? Reka bentuk ini adalah jenis siling regangan, ciri yang mana reben LED dipasang di sepanjang perimeter keseluruhannya. Dengan teknologi ini, nampaknya siling tidak menyentuh dinding, tetapi dipisahkan dari mereka. Bilik itu dipenuhi dengan cahaya yang tersebar luas.

  Sehingga lampu latar dihidupkan, jurang antara dinding dan siling masih tidak kelihatan. Tetapi sebaik sahaja cahaya mengalir di sekeliling bilik, permukaan terapung siling muncul sebelum penonton.

  Ruang tamu yang selesa dengan gaya klasik

  Oleh bentuk pembinaan mereka boleh:

  Kelebihan siling pelbagai peringkat yang indah di bahagian dalam dapur

  Siling regangan bergelombang di atas kolam

  Dalam pesawat yang sama, kanvas tekstur yang berbeza boleh digabungkan serentak. Pelbagai teknologi membuatnya berfungsi di bilik-bilik yang dindingnya mempunyai konfigurasi curvilinear. Bilik-bilik yang tidak menarik akan berubah menjadi asal, selesa, eksklusif.

  Seseorang mungkin berfikir bahawa siling tersebut memerlukan penjagaan khas, tetapi pendapat ini salah. Filem yang digunakan untuk mencipta karya-karya tersebut mempunyai ciri-ciri antistatik, jadi ia tidak menarik debu untuk dirinya sendiri. Pembersihan struktur seperti siling regangan terdiri daripada penyingkiran basah biasa. Sebenarnya, rawatan ini digunakan dari semasa ke semasa untuk sebarang salutan.

  Siling regangan terapung menjadi sangat popular di pedalaman moden

  Pemilik sistem siling terapung mempunyai sesuatu untuk bermegah tentang tetamu dan jiran.

  Siling regangan terapung dengan pencahayaan - kelebihan struktur

  Siling terapung terapung adalah pilihan yang murah dan indah untuk menamatkan siling anda

  Jika kita membandingkan ketegangan siling terapung (video ditunjukkan di bawah) ke struktur siling lain, ia mempunyai kelebihan yang ketara berbanding yang berikut:

    1. Jalur LED, yang diperlukan untuk mencipta kesan yang melambung tinggi, adalah murah.
    2. Pemasangan siling-siling yang melambung tinggi membuat peluang untuk mempelbagaikan reka bentuk bilik dengan ketara.
    3. Malah dinding melengkung tidak mengganggu reka bentuk unik bilik.
    4. Penggunaan lampu LED dan reben warna yang berbeza akan memberikan dalaman dengan kemas kini tetap.
    5. Anda boleh menukar lampu sekitar perimeter menggunakan alat kawalan jauh.
    6. Lampu latar LED secara visual mengembang ruang kecil dan menaikkan siling.
    7. Lampu latar laras membolehkan anda menukar tahap cahaya di dalam bilik.
    8. Profil untuk siling regangan melambung memastikan pemasangan cepat dan mudah.
    9. Kos kewangan untuk mewujudkan karya eksklusif akhirnya akan kurang daripada pemasangan struktur drywall.

  Siling tinggi yang mengagumkan dengan fotoprinting di bilik mandi

  Ruang tamu klasik dalam warna pastel

  Bersama dengan semua kelebihan tersenarai, sistem yang melonjak mempunyai semua yang mempunyai siling regangan yang lain:

  • keselamatan alam sekitar;
  • penyembunyian tanah yang tidak rata;
  • penebat bunyi tambahan;
  • ketahanan, siling yang baik akan bertahan lebih dari 10 tahun;
  • halangan terhadap banjir dari atas;
  • kelancaran yang ideal;
  • skrin untuk komunikasi elektrik.

  Pencahayaan biru sempurna untuk pedalaman gelap

  Nasihat! Profil boleh dibeli dalam bentuk siap atau diperintahkan pada lakaran individu jika bilik mempunyai bentuk geometri yang tidak standard.

  Pelbagai struktur melambung tinggi

  Ruang tamu yang indah dalam gaya Art Nouveau

  Siling regangan berbeza antara mereka bukan sahaja dalam warna dan tekstur bahan. Mereka boleh menjadi satu-, dua-, atau pelbagai peringkat.

  Yang paling mudah dianggap sebagai satu peringkat pembinaan, web yang diregangkan dalam satu satah. Siling tersebut dibuat daripada filem PVC atau kepingan plasterboard. Perlindungan dua peringkat lebih rumit. Pertama, wizard memasang bingkai utama, dan sudah di atasnya tahap kedua didirikan. Untuk skema yang sama, sistem pelbagai peringkat juga dipasang, hanya pengikat khas yang digunakan di sini.

  Mendaki siling dalam gaya klasik di pedalaman ruang tamu

  Secara berasingan, adalah perlu untuk menyerlahkan siling "Armstrong" atau "Kanopi", yang pada gilirannya mempunyai jenis berikut:

    1. Infuzhne - dipasang pada pangkalan dengan kabel. Konfigurasi pembinaan itu boleh sangat berbeza.
    2. Orkal - rata, melengkung dan cekung. Liputan bukan sahaja kejutan dengan yang tidak biasa, tetapi juga merujuk kepada kategori tahan lama.
    3. Optima - Panel dihasilkan oleh teknologi khusus dan mempunyai bentuk yang berbeza (bulatan, bujur, persegi, segitiga, poligon). Ini adalah rekaan yang sangat asli, dengan mana anda boleh mengenal pasti zon individu. Permukaan berkilat mencerminkan cahaya dan menyerap bunyi.

  Armstrong jenis siling yang digantung

  Optima siling terapung di bahagian dalam pejabat

  Ketegangan siling terapung: foto, bahan dan komponen

  Pasaran moden kaya dengan pelbagai penyelesaian warna untuk filem siling regangan

  Tugas utama siling yang melambung adalah hiasan bumbung utama yang bertindih. Prinsip produk semacam itu adalah untuk membuat halo bersinar di sekeliling perimeter bilik. Untuk memasang siling terapung terapung adalah kurang sukar, jurutera mencipta profil istimewa dan unit khas, yang dipilih bergantung pada kerumitan reka bentuk.

  Gaya moden di pedalaman ruang tamu

  Bahan untuk membuat siling melintang tinggi adalah filem PVC. Ia boleh menjadi matte, berkilat, kasar, satin atau plastik. Kain semula jadi sangat mahal, jadi ia sering digunakan.

  • Di dalam bilik kecil, kanvas berkilat kelihatan baik, yang secara visualnya meningkatkan ruang, dan lampu latar memberikan kelantangan tambahan dan udara.
  • Adalah disyorkan untuk memasang siling frosted di ruang tamu. Mereka melembutkan cahaya terang dan mencipta suasana yang selesa.

  Kelajuan pemasangan adalah salah satu kelebihan utama siling regangan

  • Di bilik tidur, disarankan untuk memasang sistem terapung yang mempunyai tema ruang, sebagai contoh, "Galaxy", "Sky Starry."

  Siling terapung mewah dengan meniru langit berbintang

  • Di kelab malam dan bar, untuk menarik pelanggan, menubuhkan siling warna yang berwarna-warni dan bentuk kompleks.

  Baguette untuk siling regangan yang melambung

  Perbezaan utama antara siling terapung dan siling biasa adalah jurang yang tinggal antara dinding dan kanvas. Pelepasan ini diperlukan untuk pemasangan baguet siling khas ke mana jalur LED dipasang.

  Lampu neon akan menambah jumlah ke siling anda

  Baguette profil boleh terdiri daripada dua jenis:

  Skim pemasangan profil dengan plag

  Skim pemasangan siling dua peringkat

  Apabila menggunakan profil tanpa plag, jalur LED dimasukkan ke dalam alur khas, dan bahagian bawah ditutup dengan kain. Lampu diarahkan ke dinding, jadi ia tersebar. Reka bentuk ini mempunyai rupa yang lengkap, tetapi juga kelemahan yang ketara: jika anda perlu mengganti pita itu perlu membongkar kanvas.

  Profil dengan palam adalah versi yang lebih baik. Ia dilengkapi dengan memasukkan telus yang menghantar cahaya. Ia melancarkan cahaya mentol dan topeng elemen pengikat baguette. Oleh kerana cahaya diarahkan ke bawah, ia lebih cerah. Apabila pita gagal, anda hanya perlu mengeluarkan palam dan membuat penggantian.

  Siling terbentang di dalam bilik mandi moden

  Dengan lampu siling, anda boleh mencapai kesan yang menakjubkan dalam reka bentuk bilik

  Siling terapung terapung di pedalaman koridor itu

  Nasihat! Profil dengan palam lebih praktikal dalam operasi, kerana ia tidak memerlukan pembongkaran untuk menggantikan pita. Memilih profil sedemikian, pelanggan melindungi dirinya dari kos tambahan pada masa hadapan.

  Unsur pencahayaan sistem siling terapung

  Di kedai bangunan, anda boleh membeli lampu LED dari mana-mana warna

  Aureole bersinar di sekitar perimeter siling terapung dibuat dengan menggunakan jalur LED. Mentol lampu LED sangat kecil dan tidak memanaskan ruang di sekelilingnya. Ini adalah sebab keupayaan untuk melancarkan pita di profil.

  Strip LED boleh berbeza. Oleh itu, pelanggan yang berpotensi perlu membiasakan diri dengan jenis mereka. Gulungan pita direalisasikan, panjang maksimum jalur ialah 5 meter.

  Siling tinggi adalah penyelesaian asal yang mencipta kesan siling yang digantung di udara

  Siling regangan terapung - ini adalah salah satu pencapaian terbaru jurutera di bidang siling kemasan

  Dalam siling yang melambung, lampu kuasa rendah harus digunakan, yang memberikan pencahayaan lembut yang tidak mengganggu mata. Jika pita itu dibeli untuk sebuah bilik dengan kelembapan yang tinggi (bilik mandi, dapur), anda perlu memilih khusus, kelembapan tahan. Adalah disyorkan untuk memasang pita pelbagai warna di sekitar perimeter kain putih.

  Pencahayaan diselaraskan menggunakan alat kawalan jauh. Jika reka bentuknya mudah, maka lampu belakang hanya menghidupkan dan mematikan. Cahaya dalam sistem kompleks dikawal selia:

  Interior, yang berumur dalam warna coklat, kelihatan sangat menarik

  Ruang tamu berwarna merah - keputusan yang sangat berani

  Nasihat! Membeli kit lampu untuk siling pelbagai peringkat, pembeli perlu menyemak kehadiran sisipan, gantungan, pengikat.

  Pemasangan siling terapung tidak akan menjadi sukar

  Bergantung kepada jenis sistem ketegangan dan pilihan untuk menghiasnya, tambahan yang boleh ditambah ke peringkat utama pemasangan. Tetapi dalam bahan ini hanya mata utama akan dipertimbangkan.

  • Pertama anda perlu menyediakan siling asas dan dinding bilik. Kualiti kerja ini bergantung kepada ketahanan struktur terapung. Permukaan dinding dan siling harus dibersihkan dari cat lama, kertas dinding, dempul dan dirawat dengan primer.
  • Langkah seterusnya adalah meletakkan electrocommunications. Ini melengkapkan kerja persediaan.
  • Sekarang kita perlu membuat pengukuran yang tepat dan membuat draf. Tahap ini sangat serius, kualiti siling masa depan bergantung kepadanya. Dalam lukisan anda perlu menentukan lokasi lekapan.

  Tanda laser siling

  • Kemudian mengikuti pemasangan profil, yang mesti dijamin dengan selamat, walaupun fakta bahawa sistem penggantungan tidak mempunyai berat badan yang besar.

  • Apabila semua profil (bergantung kepada bilangan peringkat) dipasang, mereka dipasang jalur LED.

  Selepas memasang profil, pasangkan jalur LED

  Dalam alur khas bingkai, kelebihan filem

  • Di peringkat akhir, lampu dipaparkan, penampan hiasan dipasang, unsur-unsur yang digantung dipasang.

  Perlawanan dipasang di tempat terakhir

  Nasihat! Apabila anda merancang siling yang melambung tinggi, anda boleh menggunakan sebarang warna, kecuali yang sangat gelap. Siling gelap (hitam, biru, coklat) akan menghasilkan tekanan dan membuat ketidakselesaan.

  Siling regangan hijau spektakular dalam reka bentuk bilik tidur

  Sebelum memasang siling regangan, anda perlu menyemak bilik untuk retak yang hilang. Sekiranya rumah itu kayu dan mempunyai retak, kain sistem itu akan dinaikkan dan diregangkan. Untuk mengelakkan acuan dari membentuk pada asas, ia mesti dirawat dengan cara antiseptik.

  Anggaran panjang reben LED, yang diperlukan untuk reka bentuk, perlu ditingkatkan 10% sebelum membeli. Bilangan pengikat (skru mengetuk sendiri) bergantung pada jenis profil dan saiz seluruh siling. Skru biasanya disikat dalam langkah 10-15 cm.

  Lampu LED secara visual menghasilkan kesan kekurangan sentuhan fizikal dari selesai siling dengan dinding

  Apabila mencipta siling yang melambung, peranan penting dimainkan oleh bahan yang digunakan

  Untuk menentukan lekapan kanvas dari pangkalannya, adalah perlu untuk mencari titik terendah di siling asas (jika siling tidak sama rata) dan sudah daripadanya untuk mengukur ke bawah jarak yang diperlukan. Ini adalah satu-satunya cara untuk memastikan pelepasan yang betul antara fabrik dan asas. Ia mesti sekurang-kurangnya 10 cm.

  Tanda diletakkan di dinding, diproyeksikan ke dinding yang tinggal menggunakan tahap hidrostatik. Tag disambungkan dengan kord, yang mesti lulus dengan tegas secara mendatar. Mengikut tahap kord itu, garisan dibuat, diperlukan untuk memasang baguette.

  Untuk membuat sistem terapung dari plasterboard gypsum, anda harus memilih helaian tipis. Jika tidak, strukturnya akan menjadi sangat berat (terutamanya jika mereka berbilang peringkat), yang mengurangkan kebolehpercayaan mereka.

  Semua unsur untuk membuat siling terapung adalah tidak standard. Walau bagaimanapun, mereka boleh dibeli di mana-mana kedai pembinaan. Syarikat yang terlibat dalam pemasangan sistem yang serupa juga melaksanakan semua komponen.

  Siling dengan langit 3D di pedalaman pangsapuri studio

  Adakah anda memutuskan untuk memasang ketegangan siling terapung? Harga ditentukan oleh meter berjalan. Kos yang dituntut oleh syarikat pembaikan termasuk linen, profil, pita LED, pengikat dan kerja itu sendiri.

  Anda boleh menjalankan sendiri pemasangan, jika anda mempunyai semua alat yang diperlukan dan kemahiran tertentu. Kerja ini bertanggungjawab, kerana apa-apa kecacatan di siling akan segera menyerang mata.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 60 = 66